Yapı Magazin Dergisi / Vestel Proje Ortağım

Yapı Magazin Dergisi / Vestel Proje Ortağım

Yapı Magazin Dergisi / Vestel Proje Ortağım


1. Röportajımıza sizi tanıyarak başlamak isteriz. Okurlarımız için öncelikle kendinizden ve Vestel Proje Ortağım’daki (VPO) kariyer yolculuğunuzdan bahseder misiniz?

 

EYÜP GÜLER (Vestel Online&Kurumsal Kanal Satış Genel Müdür Yardımcısı)

 

1974 yılında Finike/Antalya’da dünyaya geldim, şu an evli ve 2 erkek çocuk babasıyım. Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü lisans mezun olup, Vestel Yönetim Gücü projesi çerçevesinde 2 yıl süren eğitimin ardından Bilkent Üniversitesi MBA sertifikası aldım. 1998 yılında bayi kanalında satış temsilcisi olarak başladığım Vestel kariyerime; satış müdürü, Regal distribütor kanalı müdürü ,Regal bayi kanalı ve Non Vestel Distribütör kanallarından sorumlu Satış Grup Müdürü görevlerinde bulundum. 2020 yılı ocak ayından itibaren Online&Kurumsal Kanal Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmekteyim.

 

Vestel Proje Ortağım (VPO), dijital ekran çözümleri, LED aydınlatma, otel ve inşaat projeleri, iklimlendirme ve kamu çözümleri birimlerinin tek çatı altında toplanmasıyla 2018 yılında kuruldu. Kamu ve özel sektör projelerinin tamamına farklı alanlarda uzmanlaşmış ekiple, tek elden profesyonel çözüm sunuyoruz. Öncelikle keşif turu yaparak ihtiyaçları tespit ediyor ve bu ihtiyaçlara uygun ürünler tasarlıyoruz. En uygun ürünleri, en doğru şekilde projelendirmeye özen gösteriyor, proje yatırım maliyetleri için esnek ve çeşitli ödeme alternatifleri sunuyoruz. Her aşamada olduğu gibi satış sonrasında da kaliteli hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Ülkemizin tüm kurumlarının en yüksek teknolojiye ulaşması için çalışıyoruz. Şu anda B2B olarak pek çok farklı ürün grubunun satışını yapıyoruz.

 

Beyaz Eşya, Ankastre, LCD TV, Küçük Ev Aletleri ve Klima gibi pek çok kurumun ihtiyacı olacak ürünlerin yanı sıra, Hotel ve Hastanelere özel yazılıma sahip televizyonlar, yine üretim alanlarında da ofis alanlarında da sıklıkla tercih edilen VTS (Dijital Ekran Çözümleri) (Videowall, Bilgilendirme Ekranı, Akıllı Tahta), LED Aydınlatma, VRF İklimlendirme çözüm ve ürünlerimizi farklı sektörlerle buluşturuyoruz.

 

Sağlık sektörüne yönelik hızlı çözümler geliştiriyoruz. Pandemi döneminde aldığımız aksiyonlar arasında ateş ölçer termal kamera sistemleri ve aşı dolabı bulunuyor. Aşı Dolabımız ile ilgili bilgi verecek olursak; ürünümüz Çin menşeili Covid-19 aşılarının saklama koşulları için uygundur.  Dolabımız -20°C ile 43°C ortam sıcaklığı arasında 2-8°C koşulunu sağlayabilir. Bu özelliğe dayanarak Çin aşısının dolaplarımızda muhafaza edilebileceğini söyleyebiliriz. ±1°C sıcaklık salınımı ile dolap içerisinde homojen ısı dağılımı mevcuttur.

 

Dijital Sağlık ürünlerimiz ve Hayriya projesi kapsamında üretilen EKG ve Holter Cihazı ile sağlık kurumlarına hizmet veriyoruz.

 

Diğer taraftan, Vestel teknolojisiyle üretilen Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarımızı hem ülkemizde konumlandırıyor hem de başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediyoruz. Tamamen yerli kaynaklarla ürettiğimiz ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz yerli bisiklet bataryaları da önemli ürün ve hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Elektronik aletlerin ana kartları da fabrikamızda üretip farklı sektörlerden müşterilerin kullanımına sunuyoruz.



2. Günümüz koşullarında hızla değişen ihtiyaçlara hızlı çözümler sunabilmek oldukça önemli. İhtiyaçların belirlenmesi noktasında önce keşif turu yaparak ihtiyaçları belirliyor ve ihtiyaca uygun ürünler tasarlıyorsunuz. Özellikle mimari projelerde ihtiyaca uygun ürünler geliştirirken dikkate aldığınız kriterler neler oluyor?


Uzman ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen keşif turları sonrasında, beyaz eşya, ankastre set, iklimlendirme cihazları, LCD TV, LED aydınlatma ve dijital bilgilendirme ekranları ürün gruplarımız arasından, müşteri ihtiyacına yönelik olanları tasarlayıp sunmaktayız. Mimari projelerimizde ihtiyaca uygun ürünler geliştirirken önceliğimiz müşterilerimize zaman, hız, güvenlik ve konfor sağlamaktır. Bu kriterleri, müşterilerimizin istek ve ihtiyaçları ile birleştirerek kullanıcıların yaşam kalitelerini arttıracak yönde ürünler tasarlıyoruz. Vestel Proje Ortağım olarak, mimari projelerde müşterinin özel ihtiyaçlarını belirliyoruz ve ürüne nasıl bir katma değer katabileceğimize önem verirken, estetik beklentilerini de karşılıyoruz.

 

Gelişen teknoloji ile ürünlerimizi akıllı sistemler kapsamında projelendiriyoruz. Böylelikle Vestel Proje Ortağım olarak mimari projelerde yaşam alanlarını teknoloji ile donatarak, çevre dostu ve daha yaşanılır yapılar sunmaktayız. Bu yüksek teknolojiye sahip özellikleri estetik tasarımlarımızdan ödün vermeden hayata geçirmekteyiz.



3. Türkiye'de ve dünyada gelişen teknolojiler, dijital bir dönüşümü de gerekli bir hale getiriyor. Enerjinin en çok tüketildiği, sirkülasyonun yoğun olduğu ve organizasyonel süreçlerin büyük önem taşıdığı endüstriyel yapılar için sunduğunuz dijital çözümler nelerdir?

Faaliyetlerini kesintisiz ve yoğun olarak hayata geçiren endüstriyel yapılar için koordinasyonu ve işleyişlerini verimli hale getirebilmeleri için dijital çözümler sunmaktayız. Böylelikle üretim ve çalışma düzeylerinde verimlilik üst düzeylere çıkmaktadır.

Vestel Bilgilendirme Ekranları, Videowall ve Totemler gibi Dijital Ekran Çözümleri; personelleri bilgilendirme, duyuruları herkesin kolayca görebileceği şekilde paylaşma, performans takibi gibi amaçlarla kullanılabilmektedir.

Endüstriyel tesisler gün boyu kullanılan hacimler olarak aydınlatma niteliğinin yüksek olması gereken yerlerdir. Hem çalışan sağlının korunması hem de üretimin aksamaması için kullanılan armatürler ihtiyaçları karşılamalı aynı zamanda da aydınlatma iyi tasarlanmalıdır.

Vestel LED armatürleri, endüstriyel tesisler gibi yüksek aydınlatma standardı gerektiren alanların aydınlatılmasında optimum çözümler sunar. Sunduğu çözümler ile ortamın gerekli ışıksal ihtiyaçlarına cevap verirken dayanıklı yapısı ile de bakım gerektirmeden uzun yıllar hizmet verir. Aydınlatma çözümlerimizin yanı sıra, endüstriyel yapılarda uygun hava koşulunu sağlamak, çalışan sağlığı için önemli olduğundan taze hava beslemesi ile desteklenebilir İklimlendirme Çözümlerini kullanıyoruz. Geniş iç ünite çeşitliliği ve her ihtiyaca uygun kapasitedeki dış ünite seçenekleriyle iklimlendirme ürünleri, ortamdaki hava konforunu sağlarken ker ihtiyaca uygun çözümler sunmaktadır.



4. Vestel’in üretim gücü ile yenilenebilir ve temiz enerji ilkesi ile akıllı şehirler yaratacak teknolojiler üretiyorsunuz. Peki, bu bağlamda yaşamımızı sürdürdüğümüz evlerimize hangi ürünlerle nasıl çözümler sunuyorsunuz?

Teknoloji geliştikçe cihaz boyutlarının küçülüp erişilebilir fiyatlarda satışa sunulmasıyla akıllı ev sistemleri, günümüzde herkesin kolaylıkla kullanabileceği duruma gelmiştir. Akıllı ev sistemleriyle donatılmış konutlar, enerji ve maliyet verimliliği sağlayarak tasarruf etme imkanı sunmaktadır. Bu sistemler, gündelik hayatta kullanılan aydınlatma, ısıtma-soğutma gibi araçların gereksiz enerji harcamasını engelleyerek kullanıcısına zaman ve enerji verimliliği sağlar.

 

Vestel Proje Ortağım olarak projelerimize sunmuş olduğumuz Konut çözümlerimiz ile beyaz eşyadan elektrikli araç şarj istasyonlarına, ankastre ürünlerden VRF klimalara kadar tüm ürünlerimiz ile yaşam alanlarını teknoloji ile donatıp, çevre dostu ve daha yaşanılır yapılar inşa ediyoruz.


Konutlarda merkezi olarak ısıtma ve soğutma imkanı sunan VRF klima sistemleri estetik ve yüksek verimli iklimlendirme çözümleri sunmaktadır. Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarımız ise günümüz teknolojisinin geldiği noktada artık hayatımızın bir parçası olan elektrikli otomobillerin yüksek verimli ve kullanıcı dostu bir şekilde kolayca garajlarda veya otoparklarda şarj edilmesini sağlamaktadır. Dilediğiniz zaman aracın şarj durumunu uzaktan mobil uygulama ile kontrol etmek de mümkün olmaktadır.


Vestel Ankastre Akıllı Fırının ve Akıllı Buzdolabının Wi-Fi ile kontrol edilebilme özelliği sayesinde akıllı pişirme ve saklama işlemi gerçekleştirilebilir. Kullanıcı, Vestel Evin Aklı uygulamasında yer alan tariflerden dilediğini seçtiği takdirde Vestel Ankastre Akıllı Fırın, otomatik programıyla kolayca pişirirken, aynı zamanda buzdolabının sıcaklık değerleri değiştirilebilir, ürün modları düzenleyebilir, (varsa) bölmeleri açıp kapatabilir. Üründe ortaya çıkabilecek herhangi bir problemi ürünün başında olmadan da öğrenebilir. Vestel Ankastre Akıllı Davlumbaz, Akıllı Gece Aydınlatması özelliği ile hareketlerinizi algılayarak yemek pişirirken ihtiyacınız olan aydınlatmayı sağlar.



5. Vestel Proje Ortağım olarak V6 serisinin yeni VRF ürünlerini kısa bir süre önce sektörün beğenisine sundunuz. Yeni V6 ürünleriniz, enerji yönetim sistemi, buhar enjeksiyonlu kompresör, güç koruması ve iki kademeli ara soğutma gibi teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu teknolojilerden biraz bahseder misiniz?


2015 yılında satışına başladığımız VRF iklimlendirme sistemlerine, geçtiğimiz yıl dahil ettiğimiz yeni nesil VRF serisi V6 ile sektörde yüksek kapasite ve verimlilik alanlarında öncü konumunu sürdüren Vestel, V6 serisini tanıttığımız, sektörün ilk online etkinliği unvanına sahip lansmanı ile bir kez daha sektörde öncü olduğunu kanıtladı.

 

Yeni V6 serisi VRF sistemlerinin online lansmanda tanıttığımız teknolojilerinden Enerji Yönetim Sistemi; konfor ve verimliliği dengelemek için değişken soğutucu sıcaklığını otomatik olarak ayarlama ve geçici elektrik kullanımları sırasında güç kısıtlaması gibi imkanlar sağlarken Gelişmiş Buhar Enjeksiyonlu Kompresörü sayesinde ısıtma kapasitesini ve çalışma sıcaklık aralığını arttırarak 18 HP kapasiteye kadar tek kompresörle çalışma imkanı verir. Güç Koruma teknolojisi ile özel dahili koruma devresi, sistemi faz ve nötr kablo arasındaki yanlış bağlantıdan korurken, İki Kademeli Ara Soğutma teknolojisi sayesinde ara soğutucu olarak kullanılan plakalı eşanjör, soğutucu akışkanın soğutulmasını arttırır ve yüzde 10 enerji verimliliği sağlar.



 

;