Turizm & Proje Dergisi / Işık-Görüntü Sistemleri

Turizm & Proje Dergisi / Işık-Görüntü Sistemleri

Turizm & Proje Dergisi / Işık-Görüntü Sistemleri

Eyüp Güler
Online & Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı
Vestel Ticaret A.Ş

1. Kısaca firmanız ve faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Vestel Şirketler Grubu 18’i yurtdışında olmak üzere toplam 28 şirketten oluşuyor. Teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge odaklı çalışmalarımızla hem ülkemizin hem de dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ürettiğimiz teknoloji her yıl dünyanın en prestijli inovasyon ve tasarım yarışmalarından onlarca ödül alıyor. 157 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ile 23 yıldır elektronik sektörünün ihracat şampiyonuyuz.

Vestel olarak, Avrupa TV pazarının ilk 2, beyaz eşya pazarının ilk 5 üreticisinden biri, Türkiye’de TV pazarında lider, beyaz eşya pazarında ilk üç üreticiden biri konumundayız. Tüm üretimimizi Avrupa’nın en büyük fabrikalarından biri olan Manisa’daki Vestel City’de gerçekleştiriyoruz.

2. Turizm sektöründe otellerle olan çalışmalarınız nelerdir? Otellere hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz? Sektörün faaliyetleriniz içindeki payı nedir?

Hem iç pazarda hem de dünyanın dört bir yanında turizm sektörünün ihtiyaç ve taleplerine en etkin şekilde yanıt veriyoruz. Vestel olarak otellere, TV, dijital ekran çözümleri, LED aydınlatma ve iklimlendirme ürün gruplarının tümünde çözümler sunuyoruz ve bu marka gücünü de tüm ürünlerimizde kullanıyoruz. Oteller, Vestel Proje Ortağım olarak hedeflediğimiz pazarların başında geliyor.

Otellerde tercih edilen ses, ışık ve görüntü sistemleri, misafirlerin deneyimini en süt seviyeye çıkaran alanlardan biri. Vestel İnteraktif IP Hotel TV misafirlere unutulmaz bir deneyim yaşatmak için geliştirildi. İnteraktif Hotel TV yazılımımız üzerinden sağlanan ara yüzle misafirler otelin eğlence imkanlarından yararlanırken otelin IP networküne entegre olarak tüm TV’lerin kontrol edilmesine de imkan sağlıyor. Otel yönetim sistemiyle entegre çalışan bu ürünümüz misafirlere daha kişisel ve daha konforlu bir konaklama deneyimi sunarken, profesyonel destek ve asist hizmetleriyle de oteller için bakım kolaylığı sağlıyor.

IP Hotel TV sistemlerine alternatif olarak geliştirdiğimiz Vestel RF Hotel TV ise internet altyapısı olmayan otellerin misafirlerine kendi içeriklerini kolayca yayınlayabilmesi imkanı sunuyor. Kullanıcı dostu tasarıma sahip Vestel RF Hotel TV’ler standart TV’leri bir dizi kullanışlı özellik aracılığıyla hepsi bir arada içerik ve eğlence merkezi haline getiriyor. Otel Yönetim Sistemlerine (PMS) hızlı ve sorunsuz bir şekilde entegre olma özellikleriyle TV ve yönetim sistemindeki güncellemeler sistemin akışını aksatmadan gerçekleşebiliyor.

Otel odalarının dışında ortak kullanım alanlarındaki ses, ışık ve görüntü sistemleri de konforlu bir tatil için önemli konuların başında geliyor. Videowall ve bilgilendirme ekranları otellerde lobide otelin tanıtımında, etkinlik zamanlarını ve kafeterya girişlerinde menüyü göstermek için kullanılırken akıllı tahtalar ise toplantı salonlarında kullanılıyor.

 

Her ihtiyaca çözümler sunan bilgilendirme ekranlarımız geniş kullanım alanıyla dikkat çekiyor. Bu çözümümüz tek merkezden yönetim imkanı ve pek çok farklı formattaki içeriği yayınlayabilmesi özelliğiyle klasik ekranlardan farklılaşıyor. Ekranların geniş kullanım alanlarına sahip olması otellerin kurumsal ihtiyaçlarına cevap veriyor.

 

Çoklu dokunma desteği, 4 K çözünürlük ve temperli yansımayı engelleyen mat cam özellikli ürünümüz Vestel Etkileşimli LED Akıllı Tahta ise uzaktan tablet bağlantısı ve bağlantı boyunca tablet üzerinden takip özelliğiyle kızılötesi çoklu dokunmatik teknolojisi ile kalibrasyon sorunu olmadan ekran üzerindeki farklı noktalarda etkileşimli kalem veya parmakla yapılan hareketleri algılayabiliyor.

 

Farklı formatlarda kullanım olanağı sunan Vestel Videowall, tek merkezden yönetilmenin yanında daha hızlı ve etkili bir sunum gerçekleştirme imkanı sunuyor. Vestel Videowall kafe ve restoranlar, sinema ve tiyatrolar, konferans ve toplantı salonları, kontrol merkezleri, hastaneler, oteller, AVM’ler, eğitim kurumları gibi alanlarda yüksek çözünürlük ve ince bezel aralıkları ile daha kaliteli görüntü sayesinde etkili bir görsel deneyim yaşatıyor.

 

Otellerde konforun en iyi şekilde sağlanabilmesi için, sessiz ve düşük enerji harcayan ve bakımı kolaylığı sunan iklimlendirme sistemleri geliştiriyoruz. Vestel V6 ve V6-I serisi VRF dış ünitelerin gece sessiz çalışma modu sayesinde ses seviyesi 15 desibel (A) azaltılabiliyor. Vestel V6R serisi ısı geri kazanımlı dış üniteler ile aynı sisteme bağlı olan farklı odaların bir kısmında ısıtma yapılırken, bir kısmında soğutma yapılabiliyor. Otel projelerinde sıklıkla kullanılan asma tavan içine gizlenebilen iç üniteler, estetik bir çözüm sunarken hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturuyor. Ayrıca duvar tipi iç üniteler gelişmiş BLDC fan teknolojisiyle düşük enerji tüketimi ve düşük ses seviyesine sahip.

Vestel olarak otellere enerji tasarrufu için LED aydınlatma ürünlerimizle müşterimizin talebini karşılayabilecek uzun ömürlü ve şık tasarımlar gerçekleştiriyoruz.

Vela Etanj ile kapalı, Sardes ile de açık alanlarda yüksek verimlilikle aydınlatma sağlıyoruz. Enerji sarfiyatının önemli kalemlerinden aydınlatma alanında müşterilerimiz enerjide büyük ölçüde tasarruf sağlayabiliyor.

Vestel Proje Ortağım olarak, AVM, ofis, otel, fabrika, okul gibi kalabalık alanlara girişlerde hassas ölçüm özelliği sağlayan termal kameramızı da pandemi döneminde kurumsal müşterilerimizin hizmetine sunduk. 0,3 derece yüksek hassasiyetle ölçüm yapan, belirlenen limit üzerindeki ölçümlerde sesli alarm uyarısı veren ürünümüz aynı zamanda tüm ölçümleri kaydederek raporlama özelliğine sahiptir. Otel misafirlerinin kendilerini güvende hissetmesi için bu da önemli bir özellik olacaktır.


3. Genel olarak değerlendirdiğinizde otellerin sizin için avantajları ve dezavantajları nelerdir? Otellere yönelik gerçekleştirdiğiniz projelerden bahseder misiniz?

Hizmet ihracıyla ülke ekonomimize en fazla katkıyı sağlayan turizm, 30’dan fazla sektöre katkısıyla da önemli sektörlerden bir tanesi. Turizm sektörü, Vestel olarak bizim de odağımızda olan alanlar arasında yer alıyor. Ürünlerimizle misafirlerini konfor ve rahatlıkla buluşturmak isteyen tüm turizm işletmelerinin beklentilerine çözüm sunuyoruz. Otellere VRF iklimlendirme, Hotel TV, LED aydınlatma, elektrikli araç şarj istasyonu, ateş ölçer termal kamera sistemi ve dijital ekran çözümlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. 4 mevsimi yaşayabildiğimiz ülkemizde ve dünyanın çeşitli coğrafyalarına oteller sayesinde kurumsal ürünlerimizin satışını yapma imkanı bulabiliyoruz. Beş yıldızlı ultra lüks otellerden butik otellere kadar geniş bir skalaya ürün ve çözümlerimizi ulaştırıyoruz.


4.  Pandemi öncesi ve pandemi sonrası olarak bakılırsa, salgının ne gibi sonuçları oldu ve bu durum iş hacminize oransal olarak nasıl yansıdı?

2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren etkilerini derinden hissettiğimiz pandemi dönemi en başta yaşam biçimlerimizi olumsuz yönde etkiledi. Evlerimiz hem ev hem iş yeri oldu sosyalleşme imkanlarımız azaldı bununla birlikte tüm dünyada yaşanan kapanmalarla birlikte üretim ve tedarik süreçleri olumsuz etkilenirken turizm gibi hizmet sektörleri de durma noktasına geldi. Bu dönemde evlerde olmamız ev için yapılan harcamaların artmasını sağladı. Ayrıca fiziki alışverişlere karşı tedbirli olan tüketicilerimiz için web sitemiz üzerinden alışverişi kolaylaştırdık, 24 saatte teslim, e-randevu, canlı destek ve evinde gör gibi uygulamalarla tüketicimizin hayatını kolaylaştırırken üretim ve tedarik süreçlerimizi iyileştirmeyi sürdürdük.


5. Sektör olarak yaşadığınız sorunlar ve bu konuda varsa çözüm önerilerinizi, geleceğe yönelik hedeflerinizi alabilir miyiz?

Diğer bütün sektörlerde olduğu gibi bizim içinde bulunduğumuz beyaz eşya ve tüketici elektroniği sektörü de pandeminin etkilerini yakından hissetti. Mağazalardaki ziyaretçi sayılarının düşmesi ve belirsiz bir dönem olması nedeniyle tüketicinin harcamalarında temkinli olması bizler için önemli sorunlardandı. Ancak dijitale ve e-ticarete yaptığımız yatırımların meyvelerini bu dönemde topladık. Tüketici evde geçirdiği süre boyunca ev eşyalarını yeniledi, eksiklerini daha yakından görme imkanı buldu. Beyaz eşya satışlarında gözlemlenen artış da bunun en önemli sonuçlarından bir tanesi. Ayrıca internet satışlarındaki iyileşmeler ve dijital teknolojilere yapılan yatırımlar bu dönemi başarılı şekilde atlatmamızı sağladı. Gelecek dönemde de dijital servislerin ve gelişen teknolojik imkanlarla hizmetlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

;