Turizm & Proje Dergisi / Otel-Tedarikçi İlişkileri

Turizm & Proje Dergisi / Otel-Tedarikçi İlişkileri

Turizm & Proje Dergisi / Otel-Tedarikçi İlişkileri

Eyüp Güler
Online & Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı

1. Firmanızı kısaca tanıtabilir misiniz? Turizm sektörüne yönelik ürün ve hizmetleriniz nelerdir?

Vestel Şirketler Grubu 18’i yurtdışında olmak üzere toplam 28 şirketten oluşuyor. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ürettiğimiz teknoloji her yıl dünyanın en prestijli inovasyon ve tasarım yarışmalarından onlarca ödül alıyor. 157 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ile 23 yıldır elektronik sektörünün ihracat şampiyonuyuz.

Vestel olarak, Avrupa TV pazarının ilk 2, beyaz eşya pazarının ilk 5 üreticisinden biri, Türkiye’de TV pazarında lider, beyaz eşya pazarında ilk üç üreticiden biri konumundayız. Tüm üretimimizi Avrupa’nın en büyük fabrikalarından biri olan Manisa’daki Vestel City’de gerçekleştiriyoruz.

Uzun yıllardır hem iç pazarda hem de dünyanın dört bir yanında gerek evlerde gerek ticari işletmelerde tüketicimizin ihtiyaç ve taleplerine en etkin şekilde yanıt veriyoruz. Bu nedenle Vestel, otel projeleri için de çok tercih edilen güçlü bir marka. Vestel olarak otellere, TV, dijital ekran çözümleri, LED aydınlatma ve iklimlendirme ürün gruplarının tümünde çözümler sunuyoruz ve bu marka gücünü de tüm ürünlerimizde kullanıyoruz. Oteller, Vestel Proje Ortağım olarak hedeflediğimiz pazarların başında geliyor.

2015 yılında satışına başladığımız VRF iklimlendirme sistemlerine, geçtiğimiz yıl dahil ettiğimiz yeni nesil VRF serisi V6 ile sektörde yüksek kapasite ve verimlilik alanlarında öncü konumunu sürdüren Vestel, V6 serisini tanıttığımız, sektörün ilk online etkinliği unvanına sahip lansmanı ile bir kez daha sektörde öncü olduğunu kanıtladı. Vestel’in yeni nesil VRF serisi V6’nın geniş kapasite aralığı, enerji yönetim sistemi, buhar enjeksiyonlu kompresör, güç koruması ve iki kademeli ara soğutma gibi son teknoloji özellikleri sektör paydaşları tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Otellerde konforun en iyi şekilde sağlanabilmesi için, kullanılacak iklimlendirme sisteminin sessiz olması, düşük güç tüketimine sahip olması ve bakım kolaylığı sağlaması önceliklidir. Vestel V6 ve V6-I serisi VRF dış ünitelerin gece sessiz çalışma modu sayesinde ses seviyesi 15 desibel (A) azaltılabilir. Vestel V4+R serisi ısı geri kazanımlı dış üniteler ile iklim geçişlerinde aynı sisteme bağlı olan farklı odaların bir kısmında ısıtma yapılırken, bir kısmında soğutma yapılabilir. Otel projelerinde sıklıkla kullanılan gizli kanallı tip iç üniteler kompakt boyutu ve tasarımı sayesinde kurulum ve bakım kolaylığı sağlar. Asma tavan içine gizlenebilen bu iç üniteler, estetik bir çözüm sunar ve hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturur. Ayrıca duvar tipi iç üniteler gelişmiş BLDC fan teknolojisiyle düşük enerji tüketimi ve düşük ses seviyesine sahiptir.

Vestel olarak otellere enerji tasarrufu için LED aydınlatma alanında da ürünler sunuyoruz. LED aydınlatma ürünlerimiz uzun ömürleri ve şık tasarımları ile her müşterimizin talebini karşılayabilecek şekilde tasarlanıyor.

Vela Etanj ile kapalı, Sardes ile de açık alanlarda yüksek verimlilikle aydınlatma sağlıyoruz. Enerji sarfiyatının önemli kalemlerinden aydınlatma alanında müşterilerimize büyük ölçüde enerji tasarrufu imkanı sağlıyoruz.



2. Çalışmalarınızda kıyı otelleri ve şehir otellerinin oranı nedir?

Böyle bir ayrımımız bulunmuyor. Apart hotellerden en büyük hotellere kadar kıyı ve şehir otelleri dahil her ölçekte işletmeye çözüm ortağı oluyoruz.



3. Turizm sektörü sizin için nasıl bir pazar? Sizce, bu sektörü farklı kılan özellikler nelerdir?

Turizm ülke ekonomimize en fazla katkıyı sağlayan, bacasız sanayi olarak adlandırılan özel bir sektör. Yarattığı değer ve sağladığı istihdam açısından da stratejik bir sektör. Vestel için de odak alanlarından biri. Misafirlerini evlerinde hissettirmeyi amaçlayan, konfor ve rahatlık vadeden tüm turizm işletmelerinin beklentilerine yönelik ürün ve çözümlerimiz bulunuyor.

 

4. Turizm sektörünün faaliyetleriniz içindeki payı ne kadardır?  Geleceğe dair sektöre yönelik satış ve büyüme hedefleriniz nelerdir?

Turizmin en gözde turizm bölgeleri Güney ve Ege bölgelerindeki otellere, 5 yıldızlı resort otellere ve Türkiye’nin dört bir yanındaki birçok otele VRF iklimlendirme, Hotel TV, LED aydınlatma, elektrikli araç şarj istasyonu, ateş ölçer termal kamera sistemi ve dijital ekran çözümlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Hedefimiz sürdürülebilir bir büyümeyle Pazar payımızı artırmak.

5. Tedarik sürecinde otellerle yaşadığınız zorluklar nelerdir? Bu konuda çözüm önerileriniz var mı?

Pandemi, işlerimizi yeniden yapılandırma imkanı tanıdı ve özellikle dijital yetkinliklerin öneminin anlaşılmasını sağladı. Bu kapsamda bilhassa küçük ve orta ölçekli işletmeler zorluklarla karşı karşıya kaldı. Zincir oteller ve büyük gruplar, bir diğer deyişle geçmişte dijitalleşmeye yatırım yapan ve süreç ile tedarik yönetimini bu sistemler üzerinden yürüten kuruluşlar süreçten minimum ölçüde etkilendi. Vestel olarak paydaşlarımızı da içine alan bir ekosistemde onların ihtiyaç duyduğu her noktada dijital altyapımızı devreye sokuyoruz.


6. Çözüm ortağı olarak, mal ve hizmet tedarik aşamasında, otellere tavsiyeleriniz nelerdir?

İnsanların dinlenme ve tatil amaçlı konakladıkları oteller ya da iş seyahatinde günün yorgunluğunu atmak istedikleri odaları, girişten odalara, ortak alanlardan sosyal tesislere kadar tamamen hijyenik ve konforlu olmalı. Misafirlerin işletmelerden mutlu ayrılmalarını sağlamak için güler yüzlü hizmet, temizlik, özellikle pandemi ertesinde önemi daha da artan ve kişilerin en önemli beklentileri arasında başı çeken hijyen kritik detaylar olarak belirtilebilir.

Vestel olarak tüketicimizin bu beklentisini hijyen odaklı ürünlerimizle karşılıyoruz. Hayatın bir şekilde devam etmesi gerekliliği doğrultusunda taze hava kısıtı bulunan AVM, işyerleri ve toplu bulunulan mekânlardaki klima cihazlarının UV-C Dezenfeksiyon sistemi ile donatılması durumunda çalıştırılabilmesi; çeşitli odalar ve derneklerin pandemi döneminde iklimlendirme başlığı altındaki yönlendirmeleri ile mümkün olmaya başlamıştır.  Hijyen güvenliği temin eden bu sistemi, zararlı oluşumları ortadan kaldırdığı kanıtlanan UV-C  ışınları ile oluşturduğumuz dezenfeksiyon sistemimizi kaset tipi klima iç üniteleri için ürünleştirdik. Bu sayede otel müşterileri kapalı alanlarda klima çalıştığında ortamdan emilen havadan tekrar bakteri ve mikrop yayılması endişesini taşımamış olacaklar.

7. Eklemek istedikleriniz var mı?

Vestel Proje Ortağım olarak, AVM, ofis, otel, fabrika, okul gibi kalabalık alanlara girişlerde hassas ölçüm özelliği sağlayan termal kameramızı da pandemi döneminde kurumsal müşterilerimizin hizmetine sunduk. 0,3 derece yüksek hassasiyetle ölçüm yapan, belirlenen limit üzerindeki ölçümlerde sesli alarm uyarısı veren ürünümüz aynı zamanda tüm ölçümleri kaydederek raporlama özelliğine sahiptir. Otel misafirlerinin kendilerini güvende hissetmesi için bu da önemli bir özellik olacaktır.

LED aydınlatma ürünlerimiz sayesinde ise geleneksel aydınlatma ürünlerine oranla yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sunuyoruz. Yüksek seviyedeki verimlilik oranlarına sahip ürünlerimiz, uzun ömürleri sayesinde de yıllarca arızalanmadan kullanılabiliyor.

;