ST İnşaat & Malzeme / İklimlendirme Haberi

ST İnşaat & Malzeme / İklimlendirme Haberi

ST İnşaat & Malzeme / İklimlendirme Haberi

Vestel Ticaret A.Ş / Online & Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler


1. Vestel ve sektör için 2020 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2020, pandeminin gölgesinde geçen, küresel ölçekte pek çok olumsuz gelişmeye ev sahipliği yapan bir yıl oldu. Bir dünya markası olarak farklı senaryolara karşı her daim hazırlıklı oluşumuz, riski iyi yöneten yapımız, esnek ve çevik bir yapıya sahip olmamız gibi avantajlarla süreci başarıyla yönettik, yönetmeye devam ediyoruz. Bu süreçte odak noktamız hep toplum sağlığı oldu. Önce 18 bin kişilik geniş Vestel ailesi olmak üzere değerli müşterilerimiz, paydaşlarımız ve iş ortaklarımızın sağlığını gözeten uygulamalarla hizmete devam ettik.

Covid-19 bütün sektörleri etkiledi, bu yadsınamaz bir gerçek. Vestel olarak tüketicimizin evine, iş yerine ulaşan bir markayız. Pandemi döneminde evlerde geçirilen sürenin artması ve bireylerin ihtiyaçlarını daha net görmesi özellikle bazı ürün gruplarımızdaki satışı artırdı. Tam da pandemide, bireylerin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında gelen hijyen konusunda onların bu taleplerini karşılayacak Gün Işığı Teknolojisi ile donatılmış çamaşır, bulaşık, kurutma makineleri ve buzdolaplarını tüketiciyle buluşturduk. Doğadan ilham alarak geliştirdiğimiz bu ürün grubu yıla damga vurdu diyebilirim.

2020 yılında hayata geçirdiğimiz bir diğer önemli proje işlek caddelerdeki küçük metrekareli mağaza konseptimiz Vestel Ekspres oldu. Vestel Ekspres mağazalarında tüketicimize dijital ve fiziki alışverişin birbirine entegre olduğu farklı bir deneyim sunuyoruz. 2021 yılında Vestel Ekspres mağazalarının ülke geneline yayılmasını hedefliyoruz.

Yine bu dönemde sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığını güçlendirmeye özen gösteren bireylere evde fermente gıda üretmelerini sağlayacak, tam kıvamında yogurt, ekmek, sirke, turşu, kefir gibi mayalı gıdaları evde kolaylıkla yapabilmelerine yardımcı olacak MAYA Buzdolabımızı da pandemi döneminde tüketicimizin beğenisine sunduk. Diğer taraftan mutfakta daha fazla vakit geçiren tüketicilerimiz küçük ev aletlerine yönelmeye devam etti. TV satışlarımız da istikrarlı bir artış gösterdi, evde geçirilen sürenin artması bireylerin televizyon yenileme ihtiyaçlarını ertelememesini sağladı. Özetle pandemide Vestel, yine ürünleriyle tüketicisine fayda yaratan markaların başında geldi. Hizmetlerimizde ise çok hızlı aksiyonlar aldık. Gereksiz sosyal teması önlemek, hem servis çalışanlarımızın hem de Teknik desteğe ihtiyaç duyan tüketicilerimizin sağlığını korumak adına videolu çözümlerin yer aldı Çözümü Var adlı web sitemizi çok hızlı bir şekilde tüketicimizin kullanımına, pandeminin ilk döneminde sunduk. Böylelikle tüketicimiz teknik servis çağırmadan önce, problemlerini bu çözüm videoları aracılığıyla giderme imkanı buldu.

Pandemi döneminde ülkemizde perakende alanında bir ilke daha imza atarak, Türkiye’nin her noktasına, Vestel.com.tr üzerinden alınan ürünleri 24 saatte teslim ettik. Hem Vestel’e ihtiyaç duyan tüketicimizin yanında olup hızla ihtiyacını gidermesini sağladık hem de o gün fiziki noktada satış yapma imkanı olmayan bayimizin ekonomik sürdürülebilirliğini sağladık.

Vestel için 2020 tüm olumsuz koşullara rağmen iyi geçti.Bu başarılı tabloda büyük emeği olan sevgili çalışanlarımıza, bayilerimize, tedarikçilerimize, müşterilerimize bu vesileyle teşekkür etmek isterim. 2021 yılının aşı çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasının da etkisiyle tüm sektörler açısından bir toparlanma yılı olacağını öngörüyor, özellikle bahar aylarında inşaat ve turizm sektörlerinde ciddi hareketlilik beklentisinin olduğunun altını çizmek istiyorum.

 

2. Vestel VRF klima sistemleri ile kullanıcısına konfor ve enerji verimliliği gibi konularda hangi avantajları sunuyor?

Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla daha az enerji ve su tüketen, gıda israfını önleyen ürünler üretiyoruz. Bu ürünleri üretirken de çevremizi ve doğal kaynaklarımızı korumak için maksimum çaba sarf etmek öncelikli hedefimiz. Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi iklimlendirme alanında da enerji verimliliği yüksek cihazlarımızla hem müşterilerimizin işletme maliyetlerini düşürüyor hem de çevreci çözümler sunuyoruz. Bireysel A+, A++, A+++ klimalarımızın yanı sıra VRF klima sistemlerinde ısı geri kazanımlı ürünlerimiz bulunuyor. Bir iç üniteden çıkan ısının diğer iç ünitede kullanılması ile EER değeri 7.0 seviyesine çıkan ürünlerimiz enerji verimliliği konusunda avantaj sağlıyor. Ürünlerin mekanik tasarımı ve soğutma sistemi tasarımına ek olarak yazılımının da fabrikalarımızda geliştiriliyor olması bize önemli avantajlar sağlıyor.

 

3. Covid -19 ile insanlar zamanlarını daha fazla ev ya da ofis olmak üzere kapalı alanlarda geçirmeye başladı. Burada kullanılacak iklimlendirme sistemleri çok konuşulur oldu. İnsan sağlığı ve hijyeni açısından Vestel iklimlendirme sistemlerinde hangi hususlara dikkat ediyor?

Vestel VRF sistemleri iç üniteleri, hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturur hem taze hava filtrasyonu hem de ısıtma/soğutma işlemi tek bir sistemde elde edilebilir. Odanızda daha taze bir hava olması için taze hava iç üniteden girebilir, iç üniteler ve taze hava işleme ünitesi aynı soğutma gazı sistemine bağlanabilir. Yüksek kalitede hava için ayrı temiz hava giriş portu, konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratır. Özel enzim sterilizasyonu ve filtreleme teknolojileri, bakterileri, kirli havayı ve polenleri filtreler. Temiz, sağlıklı ve doğal bir hava beslemesi sunar. Taze hava içeri aktarılır ve böylece sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlanır.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle kapalı ortamlarda geçirilen süreler artmaya devam ediyor. İklimlendirme sistemlerinin öneminin arttığı bugünlerde evlerde solunan havanın kalitesi de ön plana çıktı. Daha sağlıklı bir ortam için evlerde kullandığımız iklimlendirme cihazlarımızın filtrelerini temizlemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu hatırlatmayı Vestel kablolu kumanda sizin için yapıyor. Vestel kablolu kumanda iç ünitenin toplam çalışma süresini kaydeder ve toplam çalışma süresi önceden ayarlı değere ulaştığında, kumanda kullanıcılara iç ünitenin hava filtresini temizlemeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca Vestel VRF iç ünite panelleri, filtre temizliği erişimi için kolayca çıkarılabilir. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi, iç mekan havasını sağlığınız için temiz ve taze tutar.

 

Bunun yanı sıra uzun süre kapalı ortamlarda kaldığımız bu dönemlerde iklimlendirme sistemlerinin sağladığı konfor da önemli bir etmendir. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri sessiz çalışma ve akıllı hassas başlama gibi teknolojileriyle bu konuda da ön plana çıkıyor. Özellikle şu an içinde bulunduğumuz mevsim geçişi dönemlerinde merkezi iklimlendirme sistemlerinin en büyük eksikliklerinden olan, bir dairede ısıtma yapılırken diğer dairede soğutmanın aynı anda yapılamaması problemi Vestel Isı Geri Kazanımlı VRF iklimlendirme sistemleri ile son buluyor. Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirmekte. Eski konvansiyonel iklimlendirme sistemlerinde görülen ve kontrol edilemeyen sıcaklık dağılımı problemi çoğunlukla fiziki şartlarla ilgili şikâyetlerin başında yer alıyor. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri ile daha hassas ve homojen sıcaklık dağılımları yapılabilirken isteğe bağlı olarak aynı mahal içerisindeki farklı alanlardaki sıcaklık ayarı değiştirilebilir.

4. Pandemi iş hayatında, mimaride ve kullanım alışkanlarımızda birçok şeyi değiştirdi. Sizce sektörünüzde hangi değişimlere sebep oldu ya da olacak?

Dünya bir dönüşüm içinde, dijital bir ekonomik devrim yaşıyor. Büyük şirketlerin de rekabette var olabilmeleri için bu dönüşüme hazırlıklı olmaları gerekiyor. Vestel sadece bir beyaz eşya ve TV üreticisi değil, bir teknoloji şirketi. Bugün teknoloji şirketleri hem değerlerini hem iş modellerini hem de faaliyet alanlarını değiştirerek başarıya ulaşıyor. Eskiden ürünü en hızlı çıkaran kazanıyordu ama işler artık değişti. Artık yarattığınız iş modeli önemli. Bu anlayış ile ürünlerimizi ve üretim süreçlerimizi dijitalleştirmenin/akıllandırmanın yanı sıra yeni iş modelleri de geliştirerek şirketimizin değerini artırmaya devam ediyoruz.


5. Vestel’in 2021 yılına yönelik hedef ve planlarını öğrenebilir miyiz?

 

Vestel olarak kendimizi Endüstri 4.0’ın en büyük sahiplenicisi olarak görüyoruz. Bu dönüşümü Türkiye’de ilk gerçekleştiren fabrikanın Vestel City olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun yıllardır yatırım yaptığımız bu dönüşümde önemli ölçüde yol kat ettik. Karanlık üretim, robot-insan iş birliği, robot-robot iş birliği gibi birçok uygulamamız bulunuyor. Uzun vadede Vestel’in gelecek vizyonuna bakıldığında da Endüstri 4.0 kavramı ile ‘Mobilite’ ve ‘Bağlanabilirlik’ teknolojileri, Ar-Ge çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturuyor. Tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmak, zaman kazanmalarını sağlayacak her türlü teknolojiyi ürünlerimize entegre ediyoruz.

Akıllı Evler, Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti konsepti çatısı altında sunulan hizmetler Vestel’in adını sıkça duyuracağı alanlar olacak. Önümüzdeki dönemde de dönüşüme ayak uyduran değil, öncülük eden şirket olmaya devam edeceğiz. Bu anlayış ile yeni iş modellerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalarımız devam ediyor.

2021 yılına Vestel olarak hızlı bir başlangıç yaptık. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden olarak ürün ve teknolojilerimiz, yenilikçi hizmet ve uygulamalarımızla marka yolculuğunda yeni bir dönem başlattık. Yeni dönem iletişiminde markamızı Beyazıt Öztürk temsil edecek. Artık dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerimizin taleplerine “Vestel’le Olur, Neden olmasın?” diyerek cevap vereceğiz. Bu, uzun soluklu bir değişim. Biz bu süreci sadece bir iletişim kampanyası olarak görmüyoruz. Ar-Ge’den üretime, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinden satış ve pazarlamaya, bayi ağından tüketicimizle kurduğumuz bağa kadar bir şirket felsefesi haline dönüşecek yeni mottomuz ile 2021 yılında ilklere imza atmaya devam edeceğiz.

 

 


 

;