Kobi Life Dergisi / Haber

Kobi Life Dergisi / Haber

Kobi Life Dergisi / Haber

Vestel Ticaret A.Ş / Online & Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler

 

1. Firmanızı kısaca tanıtır mısınız, ön planda olan hizmetleriniz nelerdir, bu anlamda rakiplerinizden hangi özellikleriniz ile ayrılıyorsunuz?

18’i yurtdışında olmak üzere toplam 28 şirketten oluşan Vestel Şirketler Grubu olarak dünya standardındaki üretim anlayışımız, yenilikçi ve kaliteli ürünlerimiz ve geniş vizyonuyla sadece ülkemizde değil küresel piyasalarda da pazarı yönlendiren güçlü bir şirketiz. Manisa’daki Vestel City’de ürettiğimiz teknolojiyi dünyanın 157 ülkesine ihraç ediyoruz. Bu yıl da elektronik sektöründe ülkemizin ihracat şampiyonu olmanın gururunu 23’üncü kez yaşadık.

Vestel Proje Ortağım (VPO), dijital ekran çözümleri, LED aydınlatma, otel ve inşaat projeleri, iklimlendirme ve kamu çözümleri birimlerinin tek çatı altında toplanmasıyla 2018 yılında kuruldu. Kamu ve özel sektör projelerinin tamamına farklı alanlarda uzmanlaşmış ekiple, tek elden profesyonel çözüm sunuyoruz. Öncelikle keşif turu yaparak ihtiyaçları tespit ediyor ve bu ihtiyaçlara uygun ürünler tasarlıyoruz. En uygun ürünleri, en doğru şekilde projelendirmeye özen gösteriyor, proje yatırım maliyetleri için esnek ve çeşitli ödeme alternatifleri sunuyoruz. Her aşamada olduğu gibi satış sonrasında da kaliteli hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Ülkemizin tüm kurumlarının en yüksek teknolojiye ulaşması için çalışıyoruz. Şu anda B2B olarak pek çok farklı ürün grubunun satışını yapıyoruz.

Beyaz Eşya, Ankastre, LCD TV, Küçük Ev Aletleri ve Klima gibi pek çok kurumun ihtiyacı olacak ürünlerin yanı sıra, Hotel ve Hastanelere özel yazılıma sahip televizyonlar, yine üretim alanlarında ve ofis alanlarında sıklıkla tercih edilen Dijital Ekran Çözümleri (Videowall, Bilgilendirme Ekranı, Akıllı Tahta), LED Aydınlatma, VRF İklimlendirme çözüm ve ürünlerimizi farklı sektörlerle buluşturuyoruz.

2015 yılında satışına başladığımız VRF iklimlendirme sistemlerine, geçtiğimiz yıl dahil ettiğimiz yeni nesil VRF serisi V6 ile sektörde yüksek kapasite ve verimlilik alanlarında öncü konumunu sürdüren Vestel, V6 serisini tanıttığımız, sektörün ilk online etkinliği unvanına sahip lansmanı ile bir kez daha sektörde öncü olduğunu kanıtladı. Vestel’in yeni nesil VRF serisi V6’nın geniş kapasite aralığı, enerji yönetim sistemi, buhar enjeksiyonlu kompresör, güç koruması ve iki kademeli ara soğutma gibi son teknoloji özellikleri sektör paydaşları tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.

 

2. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyor musunuz? Ar-Ge alt yapınız ne durumda?

Vestel olarak her yıl ciromuzun yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. 1800 kişilik Ar-Ge ekibimiz, yurtiçi ve yurtdışındaki 8 Ar-Ge merkezimiz; üretimdeki gücümüzün dayanağını oluşturuyor. Teknolojiye ve yeniliğe öncülük eden marka olma misyonumuzla Ar-Ge çalışmalarımızın en önemli odak alanlarımızdan birini oluşturuyor. Bu kapsamda her yıl farklı ürün gruplarında onlarca yeni ürün ve teknoloji üretiyoruz.

Vestel olarak Ar-Ge ve İnavosyon konularına verdiğimiz önem zaten tüm sektör ve kamuoyu tarafından kabul görmüş bir standartta. Buna ek olarak geçtiğimiz yıl aldığımız ödül ile de bu konuyu bir kez daha belgelemiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri’nde Vestel Elektronik olarak 250 ve üzerinde istihdam kapasitesine sahip büyük ölçekli şirketlerin yer aldığı kategoride birincilik ödülünü aldık. Ar-Ge merkezleri arasında personel istihdamı, harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, iş birliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede Türkiye’nin tüm sektörlerde önde gelen firmalarını geride bırakarak bu ödüle ulaşmamız bir kez daha Vestel’in gücünü tescillemiş oldu. Adı Ar-Ge ödülleri olarak geçse de, kriterler içinde yer alan başlıklara baktığımızda aslında bu başarının, Ar-Ge’den tedarik zincirine, üretim den satışa, finansmandan satış sonrası hizmetlere kadar tüm ekiplerimizin ortak bir başarısı olduğunu çok iyi biliyoruz.

 

3. Enerji verimliliği konusunda ne gibi faaliyetleriniz mevcut?

Vestel olarak, Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla daima kendini geliştirerek daha az enerji ve su tüketen, gıda israfını önleyen ürünler sunmaya devam ediyoruz. İklimlendirme alanında da enerji verimliliği yüksek cihazlarla hem müşterilerin işletme maliyetlerini düşürüyor hem de çevreci çözümler sunuyoruz. Bireysel A+, A++, A+++ klimaların yanı sıra VRF klima sistemlerinde de verimlilik değerlerini sürekli artırmaya yönelik hedeflerini yeni V6 serisi ile hayata geçirerek, COP değeri 5,5 seviyesine çıkan ürünler ile enerji verimliliği konusunda avantaj sağlıyoruz. Yüksek kapasite değerlerimizle de müşterilerimize büyük avantajlar sunmayı sürdürüyoruz.

 

4. Son olarak eklemek istediklerinizi alabilir miyiz?

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle kapalı ortamlarda geçirilen süreler artmaya devam ediyor. İklimlendirme sistemlerinin öneminin arttığı bugünlerde evlerde solunan havanın kalitesi de ön plana çıktı. Daha sağlıklı bir ortam için evlerde kullandığımız iklimlendirme cihazlarımızın filtrelerini temizlemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu hatırlatmayı Vestel kablolu kumanda sizin için yapıyor. Vestel kablolu kumanda iç ünitenin toplam çalışma süresini kaydeder ve toplam çalışma süresi önceden ayarlı değere ulaştığında, kumanda kullanıcılara iç ünitenin hava filtresini temizlemeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca Vestel VRF iç ünite panelleri, filtre temizliği erişimi için kolayca çıkarılabilir. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi, iç mekan havasını sağlığınız için temiz ve taze tutar.

Vestel VRF sistemleri iç üniteleri, hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturur, hem taze hava filtrasyonu hem de ısıtma/soğutma işlemi tek bir sistemde elde edilebilir. Odanızda daha taze bir hava olması için taze hava iç üniteden girebilir, iç üniteler ve taze hava işleme ünitesi aynı soğutma gazı sistemine bağlanabilir. Yüksek kalitede hava için ayrı temiz hava giriş portu, konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratır. Özel enzim sterilizasyonu ve filtreleme teknolojileri, bakterileri, kirli havayı ve polenleri filtreler. Temiz, sağlıklı ve doğal bir hava beslemesi sunar. Taze hava içeri aktarılır ve böylece sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlanır.

;