YAPI MALZEME DERGİSİ

YAPI MALZEME DERGİSİ

YAPI MALZEME DERGİSİ

ISITMA & SOĞUTMA & HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

Sözcü: Vestel Yurtiçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Tarık Leloğlu


2020 yılı için hedeflerinizi nasıl temellendiriyorsunuz? Üretim ve satış stratejinizi nasıl kurguluyorsunuz?

Vestel’in bu yıl üzerinde durduğu inovatif projelerden olan Vestel Proje Ortağım (VPO), paket çözümü, geniş ürün gamı ve projelendirme desteği sunuyor. Profesyonel bir bakış açısı sunarak sektöre dair yenilikler arz eden VPO, müşterilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla projenin en başından anahtar teslimine kadar olan süreci kapsıyor. Zorlu Holding’in gücü ve yerli Vestel teknolojisinin el ele vermesiyle VPO, esnek ve ihtiyaca yönelik hizmet veriyor. Farklı alanlarda uzmanlaşmış bir ekibi ve toplumsal yaşamın her alanında hizmete sunduğu inovatif ürünleriyle, ülkemizdeki tüm kurumların en yüksek teknolojiye ulaşması için etkili, sonuç odaklı ve profesyonel çözümler sunuyor. Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştiriyor. Sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufu konusunda yaptığı Ar-Ge yatırımları ile bu alanda rekortmen ürünler üreten Vestel, bu ürünlerin tüketicilerle buluşturulması için kısa ve uzun vadeli planlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte B2B alanındaki projelere tasarım aşamasından itibaren mühendislik desteği veren Vestel Proje Ortağım gibi inovatif ve müşteri ihtiyacına yönelik organizasyonlar ile yalnızca üretim gücüyle değil mühendislik çözümleriyle de değişime liderlik ediyoruz.

Önümüzdeki yılda yeni ürünleriniz olacak mı?

Evet, olacak. Bu zamana kadar V4+K ve V5X ile sürdürdüğümüz sürecimizi yeni yılda V6-I serisi ile güçlendireceğiz. Üst segmentte yer alan V6-I serisi, Vestel’in VRF sistemlerindeki en yenilikçi ürünü. V6-I serisi 2 HP’lik aralıklarla 8 HP ile 32 HP arasında geniş bir kapasite sunuyor. Enerji Yönetim Sistemi (EMS), Gelişmiş Buhar Enjeksiyonlu (EVI) Kompresör, Üçlü yapılandırma gibi  yeniliklerin yanında Otomatik Kar Üfleme Fonksiyonu, Toz Temizleme Fonksiyonu ve uzun borulama mesafeleriyle kusursuz mühendislik çözümleri üretiyor. Aynı zamanda bu seriyi yeni merkezi kumanda sistemimiz olan CCM-180 ile destekleyeceğiz. Renkli dokunmatik ekran, enerji tüketim verisi, dış ünite bilgileri, 7 kademeli fan kontrolü ve elektrik ücret dağılımı gibi özelliklerle benzersiz son teknoloji özellikleri müşterilerimizin kullanımına sunmayı planlıyoruz.

Ar&Ge ve İnovasyon çalışmaları, bir şirketin en büyük yatırımı. Siz bu konuyu nasıl ele alıyorsunuz? Bu noktada faaliyetleriniz neler?

Vestel olarak Ar-Ge ve İnavosyon konularına verdiğimiz önem zaten tüm sektör ve kamuoyu tarafından kabul görmüş bir standartta. Buna ek olarak yakın zamanda aldığımız ödül ile de bu konuyu bir kez daha belgelemiş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri’nde Vestel Elektronik olarak 250 ve üzerinde istihdam kapasitesine sahip büyük ölçekli şirketlerin yer aldığı kategoride birincilik ödülünü aldık. Ar-Ge merkezleri arasında personel istihdamı, harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, iş birliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede Türkiye’nin tüm sektörlerde önde gelen firmalarını geride bırakarak bu ödüle ulaşmamız bir kez daha Vestel’in gücünü tescillemiş oldu. Adı Ar-Ge ödülleri olarak geçse de, kriterler içinde yer alan başlıklara baktığımızda aslında bu başarının, Ar-Ge’den tedarik zincirine, üretim den satışa, finansmandan satış sonrası hizmetlere kadar tüm ekiplerimizin ortak bir başarısı olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla başta bu büyük başarının gelmesinde payı olan tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm satış ve pazarlama ekiplerimize, tüm satış sonrası hizmet ekiplerimize, mali işler ve insan kaynakları ekiplerimize ve tabi ki desteklerini bizden esirgemeyen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ar-Ge faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Yeni yılın iklimlendirme alanındaki en önemli Ar-Ge çalışmalarından, tamamen yerli üretim multi-split klimalarımızı da buradan duyurmak isterim.

İklimlendirme sistemleri pazarında VRF sistemler ne kadarlık bir pay alıyor? Sizin bu alandaki çözümleriniz nelerdir?

VRF klima sistemleri, iklimlendirme pazarı için görece yeni bir ürün grubu. VRF klima sistemleri sağladığı yüksek verimlilik, gelişmiş konfor ve kurulum kolaylığı sayesinde ticari klima pazarında her geçen yıl daha da iyi konumlanıyor. Vestel iklimlendirme çözümleri; geniş ürün yelpazesiyle projelendirme aşamasından anahtar teslimine kadar her adımda projelere değer katıyor. Uzun yıllardır split klimalar iklimlendirme sektöründe yer alıyoruz. 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Split klimalarla başarılı projelere imza atan bir marka olarak son üç yılda VRF klima sistemleri ile de birçok referans projeyi tamamladık. Kamu ve özel sektör projelerinde her alanda (restoran çözümleri, ofis çözümleri, konut çözümleri vb) sunduğumuz esnek çözümler, kaliteli hizmet ve ürünlerle fark yaratıyoruz. Projelere en uygun çözümün sağlanması için sadece ürün satışı değil, tasarımlarımızla da müşterilerimize büyük avantaj sağlıyoruz. VRF klima sistemlerinde merkezi kontrol sağlayan Vestel-IMM akıllı yönetici sayesinde 1024 iç ünite ve 256 adede kadar dış ünitenin tüm çalışma parametrelerini kontrol edebiliyoruz. Sürekli değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler üretiyoruz. Hem bireysel hem de proje çözümlerinde son kullanıcıya internet üzerinden sistem kontrolü yapma fırsatı sunan bu akıllı yönetici, büyük projelerde yönetim ofisleri ve merkezden yönetim işletmeleri için büyük kolaylık sağlıyor.


;