Turizm&Yatırım Dergisi 100. Sayı Röportaj

Turizm&Yatırım Dergisi 100. Sayı Röportaj

Turizm&Yatırım Dergisi 100. Sayı Röportaj

Sözcü: Vestel Ticaret A.Ş / Online & Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler

Aralık ayında 100’üncü özel sayısını yayınlayacağımız Turizm & Yatırım Dergisinin çözüm ortaklarından biri olarak, dergimizin sektöre katkıları hakkında neler söylemek istersiniz?

Turizm & Yatırım Dergisi sektörü doğru değerlendirmemize destek olan nitelikli habercilik anlayışı, tarafsız yayın ilkesi ve farklı konuları sektörün önde gelen isimleriyle ele alışıyla bizler için her zaman iyi bir kaynak olmuştur. Başarıyla 100’üncü sayıya ulaşmanızdan dolayı tebrik ediyor, yayın hayatınızın uzun soluklu devamını diliyorum.

Firma olarak turizm sektörüne yönelik faaliyetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Vestel, otel projeleri için çok tercih edilen güçlü bir marka. Vestel olarak otellere, TV, ankastre, aydınlatma ve iklimlendirme ürün gruplarının tümünde çözümler sunuyoruz ve bu marka gücünü de tüm ürünlerimizde kullanıyoruz. Oteller, Vestel Proje Ortağım olarak hedeflediğimiz pazarların başında geliyor.

Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Vestel, VRF ürün gamında yer alan V5X serisi dış ünitelere ilave olarak 2020 itibariyle ürün gamına dahil ettiği V6 ve V6-I serileri ile kapasite ve verimlilik değerleriyle sektördeki öncü konumunu sürdürüyor.

Otellerde konforun en iyi şekilde sağlanabilmesi için, kullanılacak iklimlendirme sisteminin sessiz olması, düşük güç tüketimine sahip olması ve bakım kolaylığı sağlaması önceliklidir. Vestel V6 ve V6-I serisi VRF dış ünitelerin gece sessiz çalışma modu sayesinde ses seviyesi 15 desibel (A) azaltılabilir. Vestel V4+R serisi ısı geri kazanımlı dış üniteler ile iklim geçişlerinde aynı sisteme bağlı olan farklı odaların bir kısmında ısıtma yapılırken, bir kısmında soğutma yapılabilir. Otel projelerinde sıklıkla kullanılan gizli kanallı tip iç üniteler kompakt boyutu ve tasarımı sayesinde kurulum ve bakım kolaylığı sağlar. Asma tavan içine gizlenebilen bu iç üniteler, estetik bir çözüm sunar ve hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturur. Ayrıca duvar tipi iç üniteler gelişmiş BLDC fan teknolojisiyle düşük enerji tüketimi ve düşük ses seviyesine sahiptir.

Vestel olarak otellere enerji tasarrufu için LED aydınlatma alanında da ürünler sunuyoruz. LED aydınlatma ürünlerimiz uzun ömürleri ve şık tasarımları ile her müşterimizin talebini karşılayabilecek şekilde tasarlanıyor.

Vela Etanj ile kapalı, Sardes ile de açık alanlarda yüksek verimlilikle aydınlatma sağlıyoruz. Enerji sarfiyatının önemli kalemlerinden aydınlatma alanında müşterilerimize büyük ölçüde enerji tasarrufu imkanı sağlıyoruz.

Bugüne kadar kaç otel projesinde yer aldınız?

Turizmin en gözde turizm bölgeleri Güney ve Ege bölgelerindeki otellere, 5 yıldızlı resort otellere ve Türkiye’nin dört bir yanındaki birçok otele VRF iklimlendirme, Hotel TV, LED aydınlatma, elektrikli araç şarj istasyonu, ateş ölçer termal kamera sistemi ve dijital ekran çözümlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz.

Çalışmalarınız daha çok kıyı otellerine mi, yoksa şehir otellerine mi dönük?

Böyle bir ayrımımız bulunmuyor. Apart hotellerden en büyük hotellere kadar kıyı ve şehir otelleri dahil her ölçekte işletmeye çözüm ortağı oluyoruz.

2020, Covid-19 pandemisi dolayısıyla herkes için zor bir sene oldu. Firmanız açısından 2020 nasıl tamamlandı? Sezon başında belirlediğiniz hedeflerinizde ne kadarlık bir sapma oluştu? Oran verebilir misiniz?

Covid-19 pandemisi küresel ekonomiyi sarsarak hemen her sektörü etkiledi. Turizm de bu sektörler arasında yer alıyor. Vestel olarak esnek ve çevik yapımız sayesinde pandemi döneminde tüketicin hayatını kolaylaştıran ürün ve hizmetlerimizi hızla devreye alarak, toplum sağlığını gözeten uygulamalarımızı hayata geçirdik. Bu dönemde önceliğimiz çalışan ve müşteri sağlığını merkeze alıp ülke çapında virüse karşı verilen mücadeleye destek olmak oldu. 2019 yılını hedeflerimize uygun bir şekilde kapatmış, 2020 yılına hızlı bir başlangıç yapmıştık. Öte yandan Çin’de başlayan salgın sürecini yakından ve titizlikle takip edip gerekli önlemlerimizi aldık. Salgının Türkiye’ye ulaştığı Mart ayı sektörümüz için yoğun teslimat süreçlerinin yaşandığı bir dönemdi. Sokağa çıkma sınırlandırmaları ve işletmelerin faaliyetlerini durdurmaları gibi nedenlerle takvimimizde gecikmeler yaşansa da sipariş ve sözleşme iptali yaşamadık. Salgının hem küresel hem de ulusal ekonomiye, sektörlere etkilerini 2021 yılında daha net bir şekilde görebileceğiz. Hedefimiz bu yılı mümkün olduğunca planlarımıza uygun şekilde sonlandırmak.

Pandemi sürecinde operasyonlarınızda ne gibi değişiklikler meydana geldi? Yeni uygulamalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ülkece sokağa çıkmadığımız ve kapalı ortamlarda kullanılan iklimlendirme sistemlerinin öneminin arttığı günlerde evlerde solunan havanın kalitesi de ön plana çıktı. Daha sağlıklı bir ortam için evlerde kullandığımız iklimlendirme cihazlarımızın filtrelerini temizlemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu hatırlatmayı Vestel kablolu kumandaya entegre ederek tüketiciye fayda sağlayan bir uygulama yaptık. Vestel kablolu kumanda iç ünitenin toplam çalışma süresini kaydeder ve toplam çalışma süresi önceden ayarlı değere ulaştığında, kumanda kullanıcılara iç ünitenin hava filtresini temizlemeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca Vestel VRF iç ünite panelleri, filtre temizliği erişimi için kolayca çıkarılabilir. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi, iç mekan havasını sağlığınız için temiz ve taze tutar.
Bunun yanı sıra uzun süre kapalı ortamlarda kaldığımız bu dönemlerde iklimlendirme sistemlerinin sağladığı konfor da önemli bir etmendir. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri sessiz çalışma ve akıllı hassas başlama gibi teknolojileriyle bu konuda da ön plana çıkıyor. Özellikle şu an içinde bulunduğumuz mevsim geçişi dönemlerinde merkezi iklimlendirme sistemlerinin en büyük eksikliklerinden olan, bir dairede ısıtma yapılırken diğer dairede soğutmanın aynı anda yapılamaması problemi Vestel Isı Geri Kazanımlı VRF iklimlendirme sistemleri ile son buluyor. Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirmekte. Eski konvansiyonel iklimlendirme sistemlerinde görülen ve kontrol edilemeyen sıcaklık dağılımı problemi çoğunlukla fiziki şartlarla ilgili şikâyetlerin başında yer alıyor. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri ile daha hassas ve homojen sıcaklık dağılımları yapılabilirken isteğe bağlı olarak aynı mahal içerisindeki farklı alanlardaki sıcaklık ayarı değiştirilebilir.

2021 sezonuna yönelik beklentilerinizi paylaşabilir misiniz?

Bu yıl koronavirüs nedeniyle ertelenen taleplerin 2021 yılı turizm sektöründe ciddi hareketliliğe sebep olacağı öngörülüyor. Özellikle Avrupalı turistlerden 2021 yılı için ciddi rezervasyonların alındığı sektör temsilcileri tarafından belirtiliyor. Aşı çalışmalarının olumlu sonuç vermesinin bu konuda belirleyici olacağını da göz ardı etmemek gerekir.

;