Turizm&Yatırım Dergisi Otelerde Tasarruflu Ürünler Haber Çalışması

Turizm&Yatırım Dergisi Otelerde Tasarruflu Ürünler Haber Çalışması

Turizm&Yatırım Dergisi Otelerde Tasarruflu Ürünler Haber Çalışması

Sözcü: Vestel Ticaret A.Ş / Online & Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler

Otellere yönelik sunmuş olduğunuz, enerji tasarruflu (elektrik, ısıtma-soğutma, vb.) ürünler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Vestel, VRF ürün gamında yer alan V4+K ve V5X serisi dış ünitelere ilave olarak 2020 itibariyle ürün gamına dahil ettiği V6 ve V6-I serileri ile kapasite ve verimlilik değerleriyle sektördeki öncü konumunu sürdürüyor. Otellerde konforun en iyi şekilde sağlanabilmesi için, kullanılacak iklimlendirme sisteminin sessiz olması, düşük güç tüketimine sahip olması ve bakım kolaylığı sağlaması önceliklidir. Vestel V6 ve V6-I serisi VRF dış ünitelerin gece sessiz çalışma modu sayesinde ses seviyesi 15 desibel (A) azaltılabilir. Vestel V4+R serisi ısı geri kazanımlı dış üniteler ile iklim geçişlerinde aynı sisteme bağlı olan farklı odaların bir kısmında ısıtma yapılırken, bir kısmında soğutma yapılabilir. Otel projelerinde sıklıkla kullanılan gizli kanallı tip iç üniteler kompakt boyutu ve tasarımı sayesinde kurulum ve bakım kolaylığı sağlar. Asma tavan içine gizlenebilen bu iç üniteler, estetik bir çözüm sunar ve hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturur. Ayrıca duvar tipi iç üniteler gelişmiş BLDC fan teknolojisiyle düşük enerji tüketimi ve düşük ses seviyesine sahiptir. Vestel olarak otellere enerji tasarrufu için LED aydınlatma alanında da ürünler sunuyoruz. LED aydınlatma ürünlerimiz uzun ömürleri ve şık tasarımları ile her müşterimizin talebini karşılayabilecek şekilde tasarlanıyor. Vela Etanj ile kapalı, Sardes ile de açık alanlarda yüksek verimlilikle aydınlatma sağlıyoruz. Enerji sarfiyatının önemli kalemlerinden aydınlatma alanında müşterilerimize büyük ölçüde enerji tasarrufu imkanı sağlıyoruz.

Ürünlerinizde enerji verimliliği konusunda sağladığınız avantajlar nedir?

Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla daha az enerji ve su tüketen, gıda israfını önleyen ürünler üretiyoruz. Bu ürünleri üretirken de çevremizi ve doğal kaynaklarımızı korumak için maksimum çaba sarf etmek öncelikli hedefimiz. Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi iklimlendirme alanında da enerji verimliliği yüksek cihazlarımızla hem müşterilerimizin işletme maliyetlerini düşürüyor hem de çevreci çözümler sunuyoruz. Bireysel A+, A++, A+++ klimalarımızın yanı sıra VRF klima sistemlerinde ısı geri kazanımlı ürünlerimiz bulunuyor. Bir iç üniteden çıkan ısının diğer iç ünitede kullanılması ile EER değeri 7.0 seviyesine çıkan ürünlerimiz enerji verimliliği konusunda avantaj sağlıyor. Ürünlerin mekanik tasarımı ve soğutma sistemi tasarımına ek olarak yazılımının da fabrikalarımızda geliştiriliyor olması bize önemli avantajlar sağlıyor. LED aydınlatma ürünlerimiz sayesinde ise geleneksel aydınlatma ürünlerine oranla yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sunuyoruz. Yüksek seviyedeki verimlilik oranlarına sahip ürünlerimiz, uzun ömürleri sayesinde de yıllarca arızalanmadan kullanılabiliyor.

Turizm sektörü, çalışmalarınızın ne kadarlık bir kısmını oluşturuyor? Oteller sizin için nasıl bir pazar?

Vestel otel projeleri için çok tercih edilen güçlü bir marka. Vestel olarak otellere, TV, ankastre, aydınlatma ve iklimlendirme ürün gruplarının tümünde çözümler sunuyoruz ve bu marka gücünü de tüm ürünlerimizde kullanıyoruz. Oteller, Vestel Proje Ortağım olarak hedeflediğimiz pazarların başında geliyor.

Otellerde tasarruflu ürün kullanmanın çevre ve sürdürülebilir turizm açısından önemi nedir? Bu konuda otel yöneticilerine neler önerirsiniz?

Otellerde kullanılacak iklimlendirme ve aydınlatma ürünleri için misafirler açısından birinci koşul konfor. Yatırımcılar ve işletmeciler açısından ise misafirlerin konforunun ardından performans ve verimlilik öncelikli olmalı. Bu noktada VRF klima sistemleri ve LED aydınlatma teknolojisi oteller için optimum çözümler olarak ön plana çıkıyor.

;