LED Aydınlatma Armatürlerinde Verimlilik Artıyor

LED Aydınlatma Armatürlerinde Verimlilik Artıyor

LED Aydınlatma Armatürlerinde Verimlilik Artıyor

fotoe407a74b28254f54a6d38b5d5d882eee33a20c7e83e64b579c26f8cf9a281194
Ülkemizde teknolojik ürünler dediğimizde ilk akla gelen yerli ve milli firmalarımızdan VESTEL markasıdır. Aydınlatma sektörüne yönelik olarak ürünler geliştiren firmanın Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Kıvanç Işık ile sektörü, Vestel led aydınlatma olarak üretimini gerçekleştirdikleri ürünleri ve faaliyetleri hakkında konuştuk.

Kısaca Vestel Aydınlatma’dan bahseder misiniz? 
Türkiye’nin en köklü teknoloji şirketlerinden biri olarak, elektronik, beyaz eşya, dijital ürünler, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi alanlarında sahip olduğumuz üstün deneyimi 2012 yılından bu yana LED aydınlatma sektörüne aktarıyoruz. LED kategorisinde ürün portföyümüz iç-dış ofis, ticari ve endüstriyel LED aydınlatma ürünlerinden oluşuyor ve bu ürünlerin yurtiçi satışının yanı sıra ihracatını da yapıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızı ve üretimimizi, Manisa’da Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapılan en büyük komplekslerinden biri olan Vestel City’de gerçekleştiriyoruz.

Ülkemizin tüm kurumlarının ve bireysel projelerin en yüksek teknolojiye ulaşması için, aydınlatma alanında uzman ekibimiz ile faaliyetlerimize 2018 yılının nisan ayında hayata geçirilen Vestel Proje Ortağım bünyesinde devam ediyoruz. Merkezimize iş ortağımızı ve ihtiyaçlarını koyarak firmaya özel ürün ve hizmetler üzerinde çalışıyoruz. Öncelikle keşif turu yaparak proje ihtiyaçlarını tespit ediyor, ihtiyaca uygun ürünler tasarlıyoruz. En uygun ürünleri, en doğru şekilde projelendirmeye özen gösteriyor, proje yatırım maliyetleri için esnek ve çeşitli ödeme alternatifleri sunuyoruz. Her aşamada olduğu gibi satış sonrasında da kaliteli hizmetler sunmaya devam ediyoruz.

Vestel Aydınlatma 2018 yılında hangi ürünlerle ön planda oldu? 
Vestel Aydınlatma bünyesinde bulunduğu Vestel Proje Ortağım yapılanmasının da etkisiyle odağının proje çözümü olmasından dolayı, 2018 yılında yüksek watt ve yüksek etkinlik faktörüne sahip projektörler, yüksek tavan armatürleri ve sokak aydınlatma armatürlerine ağırlık verdi.

Hizmet politikanız hakkında ne söyleyebilirsiniz? Markanızı farklı kılan unsurlar nelerdir?
Ürünlerimizin Ar-Ge’sinden tasarımına ve üretimine kadar tüm süreçlerini kendi bünyemizde yürütüyoruz. Bu sayede özel projelerde teknik veya tasarımsal bir değişiklik gerektiğinde, kısa sürede gelen taleplere cevap verebiliyoruz. Hatta bazen ürünü neredeyse baştan yaratarak aynı ürünü farklı özelliklerle sunabiliyoruz. Tüm bunlar bize hem teknik hem de tasarımsal anlamda rekabet avantajı sağlıyor. Tasarım ekibimiz tarafından tasarlanan ürünlerimiz ‘A Design Awards’ yarışmasında ‘Aydınlatma Ürünleri ve Projeleri Tasarımı’ kategorisinde 2 ürünle Platinum ve Gold tasarım ödülleri aldı. Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde, ihtiyaç duyulan tasarım uzman proje tasarım ekibimiz tarafından yapılarak ürün tekliflerimiz sunuluyor. Bu sayede de çalıştığımız projelerde en verimli aydınlatmayı en kısa sürede sağlayabiliyoruz. Bu hizmetlerimiz ile Türkiye LED aydınlatma pazarında sektör lideri olduk.

Pazar payınızı artırma adına ne tür faaliyetlere ağırlık veriyorsunuz? 
Vestel LED aydınlatma olarak 40 kişinin üzerinde bir Ar-Ge ekibimiz bulunuyor. Pazar payımızı artırmak için Ar-Ge’mizin gücünden yararlanarak sürekli yeni ürünler üzerinde çalışıyor, mevcut ürünlerimizi de geliştiriyoruz. Yeni ürün grupları ile etkin olmadığımız satış kanallarına yöneliyoruz. Örnek olarak 2018 yılı içinde yenilediğimiz Akhisar Organize Sanayi Bölgesi ve Zeytinburnu Belediyesi LED sokak aydınlatması, Bursa Yenişehir Havaalanı aydınlatması, Sheraton, Hilton Bomonti Otel, Renault, Honda, Toyota Depo, ETİ, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları, Petrol Ofisi aydınlatmaları gibi ciddi projelere imza attık. Pazar payımızın artışı için pazarlama ekibimizin çalışmalarını da atlamamak lazım. Pazarlama faaliyetlerimizle tüm çalışmalarımızı etkin bir şekilde mevcut ve potansiyel müşterilerimize ulaştırarak iş ağımızı sürekli genişletiyoruz.

Sizce şu anda dünyada sektör bazında ön plana çıkan en önemli konu nedir?
Teknolojik anlamda değerlendirecek olursak her geçen yıl LED aydınlatma armatürlerinde verimlilikler artıyor. Tasarımsal anlamdaysa esnek tasarımlar dikkat çekiyor. Modüler ürünlerin daha popüler olduğu, tek kasa ve farklı montaj şekilleriyle sunulan ürünlerin daha fazla tercih edildiği bir pazar var. Ayrıca, aydınlatma ürünlerinin boyutlarında da küçülmeye gidiliyor.

Sektörün gelişimi ile ilgili neler söylemek istersiniz? Sektörünüzle ilgili yaşadığınız sorunlar neler ve bu sorunların çözümü noktasında önerileriniz nelerdir?
Türkiye’de LED aydınlatma pazarı çok geniş ve yüksek bir potansiyele sahip. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın geleceğinin enerji verimliliği yüksek LED aydınlatma teknolojisinde olduğuna inanıyoruz. Fakat şu an ülkemizin, LED aydınlatma kullanımını konusunda, Avrupa ile kıyasladığımızda yayılım ve kalite olarak geride kaldığını söyleyebiliriz. Şu an LED aydınlatma sektörünün en büyük sıkıntısının, sektörel standartların istenilen düzeyde olmamasından kaynaklı kontrolsüz LED aydınlatma ithalatı olduğunu görüyoruz. Bu durum, kalitesiz ürünlerin pazara girmesine ve tüketici güveninin sarsılmasına neden oluyor. Biz Vestel olarak büyüme ve gelişmenin dünya standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu açıdan 2017 yılı sonunda uygulanmaya başlayan gümrük yaptırımlarının çok olumlu etkisi olacak. Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan bu yeni gümrük denetlemeleri sayesinde kalite standartlarına uygunsuz olarak ve/veya doğru bilgi içermeyen belgelerle ülkemize ithal edilmeye çalışılan LED aydınlatma ürünlerine engel olunuyor. Piyasadaki kalitesiz ürün sayısının azalmasıyla birlikte kısa sürede arıza veren uygulamalar yerini daha kaliteli LED aydınlatma uygulamalarına bırakacak ve kullanıcıların da LED aydınlatma ürünleri konusunda memnuniyeti artacak. Bu uygulama aynı zamanda sektörün de kaliteli bir şekilde gelişmesini ve büyümesini sağlayacaktır.

;