Vestel Teknoloji Çözümleri ile A’dan Z ’ye çözüm sunuyoruz…

Vestel Teknoloji Çözümleri ile A’dan Z ’ye çözüm sunuyoruz…

Vestel Teknoloji Çözümleri ile A’dan Z ’ye çözüm sunuyoruz…

Türkiye’nin en önemli markalarının başında gelen Vestel Ticaret A.Ş.’nin teknoloji çözüm firması olan Vestel Teknoloji Çözümleri olarak sunulan çözüm ve hizmetleri konuşmak üzere, Vestel Ticaret A.Ş. Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kıvanç Işık ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Işık, VTS olarak yola işin her tarafında olmak hedefiyle çıktıklarını ve bugün itibariyle sektörde uçtanuca çözüm sunabilen en önemli markaların başında geldiklerini söyledi. Vestel olarak teknoloji ihracatında da önemli işler yaptıklarını belirten Işık, 2017 için de yüzde 30’luk bir büyüme hedeflediklerine vurgu yaptı. Işık, VTS olarak önceliklerinin her zaman tüketici ihtiyacı olduğunu söyledi…

VTS’den bize bahseder misiniz? Nedir ve ne tür imkânlara sahiptir?

Vestel ana markası olarak bakıldığında tüketici tarafında bilinirliliği en fazla olan markalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Televizyon tarafında pazar liderliğimiz bulunuyor. Zorlu Grubunda bulunan diğer TV markalarımızla beraber en son gelen rakamlara göre Türkiye’deki TV pazarının yüzde 36’sına ulaştık. Bu rakamlar bazında sadece Vestel markamız yüzde 25 ile ilk sırada yer alırken en yakın rakibinin pazar payı yüzde 15. Bunun yanı sıra beyaz eşya tarafında en iyi üç içerisinde bulunuyoruz. Bu bağlamda baktığımızda tüketicinin bizi hem marka olarak hem kurum olarak çok iyi tanıdığını ve desteklediğini görüyoruz.

Türkiye tarihinde özel yıllar olarak bahsedilecek 2016 ve 2017 yıllarında tüketici elektroniği sektörü ve VTS olarak çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. 2016 yılını yüzde 30 büyüme ile kapattık ve 2017 hedefimiz ise bunun üzerine de bir yüzde 30 büyüme. 2017’nin ilk üç ayına baktığımızda da doğru yolda olduğumuzu gözlemliyoruz.

Tüketici elektroniğinin dışında Zorlu Grubu olarak bizim çok önemli kurumsal çözümlerimiz de mevcut. Vestel Teknoloji Çözümleri adı altında topladığımız çözümlerimizin başında akıllı tahtalar yer alıyor. Fatih Projesi kapsamında gündeme girmiş olan akıllı tahta teknolojisini biz “Vestel Office Board” olarak sunmaya başladık. Bunun yanı sıra her türlü dijital bilgi ekranları, hem iç hem dış ortamlarda 7/24 çalışabilen, parlaklığı daha yüksek Digital Signage ekranlar gibi çözümlerimizi ana işimizin yanında olmamız gereken alanlar olarak belirledik ve paneldeki başarımıza güvenerek potansiyel gördüğümüz bu alanlara 2012 yılı itibariyle yatırım yapmaya başladık. Kurumsal taraftaki teknoloji çözümlerimizi ve ürün gamımızı geliştirerek bu yılda yine büyüme hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

VTS olarak çözüm ve hizmetleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

VTS olarak yola bu işin her alanında olma hedefiyle çıktık. Bu bağlamda şuan itibariyle çözüm sunduğumuz kurumlara anahtar teslim sistem ve hizmet sunuyoruz. Vestel markasının genelindeki avantajlarımızı bu alanda da değerlendiriyoruz. Öncelikle müşterimiz için keşif ve ihtiyaç belirleme ile başlayan bu süreç, müşterimizi doğru ürün konusunda yönlendirme ile devam ediyor. VTS çatısı altında uzman kadromuz ile kurulum gerçekleştiriyoruz. Daha sonra talep ve istek doğrultusunda İTÜ Teknokent’in içinde bulunan Vestek Ar-Ge Merkezimiz bünyesinde kurulumu gerçekleştirilen sistemlerin uzaktan yönetimi, içerik ve yazılım, server, cloud desteği gibi konularda çözüm sunuyoruz. Bu konuda tamamen partnerimizin isteği doğrultusunda esnek davranıyoruz. Son olarak da Türkiye’de yayılmış geniş servis ağımız sayesinde hızlı bir şekilde servis hizmeti sunuyoruz. Hem sektörel hem de tüketiciye yönelik her alanda olma çalışmaları içerisindeyiz. Bu kapsamda sosyal medya ağımızı genişletip daha çok kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda web sitemizi yenileyerek daha çok bilgi içeren ve daha donanımlı bir hale getirdik ve yakın zamanda lansmanını gerçekleştirdik.

Hangi sektörlere hizmet sunuyorsunuz?

Öncelikle dünyada bir ilk olan Fatih Projesi kapsamındaki çalışmalarımız dolayısıyla Eğitim Sektörüne yönelik özel çözümler sunduğumuzu söyleyebilirim. Vestel olarak akıllı tahta üretiminde dünyadaki önde gelen üreticilerden biriyiz. Eğitim sektörüne yönelik aynı programı kullanan tablet çözümlerimizi de bu alanda konumlandırabiliyoruz. Diğer taraftan işletmelere yönelik ürünümüzü görüntülü konuşma, konferans sistemi, bilgi paylaşımı ve sunum gibi amaçlarla kullanılmak üzere çözüm ortaklarımızla beraber Officeboard olarak sunuyoruz. AVM ve Mağazalara yönelik konumlandırdığımız Digital Signage ürünümüzü totem dediğimiz dikey ya da yatay bütün bilgilerin yer aldığı bilgi ekranları olarak sunuyoruz. Sağlık ve Turizm alanlarında da hem panel hem de içerik noktasında çözümler sunuyoruz. Yeni yapılan Şehir Hastaneleri kapsamında yeni projelerde yer alıyoruz. Bunun yanı sıra Videowall çözümlerimizle otellerde yer alıyoruz. Diğer taraftan gıda ve hizmet sektörlerinde de ciddi boyutlarda gerçekleştirdiğimiz hem hardware hem de software çözümlerimiz bulunuyor. Türkiye için çok önemli olan üçüncü havalimanı projesinde de önemli noktalarda çözüm ve hizmetlerimizle yer alacağız. Diğer taraftan Türkiye’nin en büyük Videowall projelerinden birini Raffels Hotel’de gerçekleştirmiş bulunuyoruz. THY’nin CIP salonlarındaki Videowall’lar ve uçuş bilgi ekranları yine bizim gerçekleştirdiğimiz projeler. Diğer taraftan Menuboard Çözümlerimiz ile gıda sektöründe çözüm ve hizmet sunuyoruz. Yakın zamanda da Vestel olarak LED Wall tarafında çözüm sunmaya başlayacağız. Görüntü kalitesinin de çok ciddi şekilde iyileştirme gösterdiği LED tarafında fiyatlar da makul seviyelere gelmeye başladı. LED Wall tarafındaki ürünlerimizi de yakın zamanda artırmayı hedefliyoruz.

Teknoloji ihracatınızdan bahseder misiniz?

Biz Vestel markası olarak girdiğimiz her ürünü global düşünce yapısıyla üretiyoruz. Dünyadaki satabileceğimiz noktaları ve dünyadaki trendleri yakından takip ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yurt dışında iş yapış şeklimiz biraz farklı oluyor. Türkiye ve Türkiye çevresindeki bölgede Vestel markasıyla ön planda olurken yurt dışındaki pazarda da çok farklı markalarla yer almanın yanı sıra ODM olarak da yer alıyoruz.

2017 ve sonrasında VTS olarak hedefleriniz nelerdir?

2016 yılını grup olarak güzel geçirdiğimiz bir yıl olarak geride bıraktık. Yıl sonuna baktığımızda yaklaşık olarak hedefimiz doğrultusunda yüzde 30’luk bir büyüme yakaladık. VTS olarak 2016 yılında ürün grubumuzda büyük bir aşama kaydettik ve Ar-Ge şirketimiz Vestek dâhilindeki çalışmalar kapsamında yazılım ürün gamımızı ve fabrikamızda da donanım tarafında ayrılmış donanım Ar-Ge’miz kapsamında da donanım tarafındaki ürün gamımız tamamen yeniledik. Yenilenen ürünlerimizin tamamını 2017’nin ikinci çeyreğinde tamamladık ve sahaya sürüyoruz. Yenilik her zaman için işinize pozitif etkisi olduğu gibi dinamizm de katıyor. 2017 yılı için şirket geneline yüzde 30’luk bir büyüme hedefi koyarken, akıllı ekranlar departmanımıza yüzde 50’lik bir büyüme hedefi koyduk. Bu alanda bir müşteri sıkıntımızın olmadığını söyleyebilirim. Eğitim alanına baktığımızda Fatih Projesinde akıllı tahtanın montajını ve kullanıma alması sürecini başarıyla Türkiye çapında bitirebilen tek firma Vestel’dir. Panel teknolojisindeki gelişmelerle beraber artık sahip olma maliyetlerinde de iyileştirmeler oluşmaya başladı. 2 yıl önce 65 inç panele ödeyeceğiniz parayla bugün 85 inçlik bir ürün alabiliyorsunuz. Bu da işletmeler için tercih edilebilir bir alan olarak öne çıkmaya başladı. Özellikle perakende sektöründe panel yatırımı yapan firmaların panel yatırımı ile faaliyetlerinde büyük bir katkı yaşadıklarını geri bildirim aldığımız iş ortaklarımızdan takip edebiliyoruz. Bizim için önümüzdeki dönemde çok güçlü olduğumuz eğitim sektörünün haricinde, gıda, perakende, sağlık, ulaşım gibi alanlarda ön plana çıkmaya başlıyor.

VTS olarak kendinizi sektörde nasıl konumlandırıyorsunuz?

Vestel’in genel felsefesi tüketiciye aradığını uygun koşullarda sunmaktır. Bizim önceliğimiz her zaman tüketici ihtiyacıdır. Ürettiğimiz her üründe mutlaka kalitemizi en üst seviyede tutmaya özen göstererek, tüketici noktasındaki faydayı ön plana çıkartmayı hedefliyoruz. Bu felsefemiz hem yurt içi hem de yurt dışında da bu şekildedir. Türkiye’de beyaz eşya ve TV grubunda ilk üç sırada yer almamızın en önemli nedeni tüketici ihtiyacına yönelik ürün geliştirmemizdir. Türkiye’deki tüketici beklentisi dünyanın hiçbir yeriyle karşılaştırılamaz. Kurulum gerektiren ürünlerde Türkiye’de servis ve kurulumunuzu vermeniz gerekiyor. Ancak yurt dışında bu durum farklıdır. Biz her ürünümüze 3 yıl zaman zaman 7 yıl garanti vermemize karşılık Avrupa’daki garanti süresi 2 yıldır. Bu açıdan baktığınızda global markalar Türkiye piyasasında zorlanıyorlar. Tüketici ihtiyaçlarının çok farklı oluşu Kore markalı TV üreticilerinin dünyada lider olmadıkları iki ülkeden birisi konumunda bulunmamızda büyük etkendir. Türkiye pazarında ihtiyaç ve beklentileri doğru analiz edebiliyorsanız bir şeyler yapabiliyorsunuzdur. VTS olarak biz öncelikle müşterimizi dinliyoruz ve istekler bazında esnek çözümler sağlayabiliyoruz. Rakiplerimize oranla bizim en büyük artılarımızdan birisi müşteri bazlı esnek çözümler sunabilmemizdir. Bir diğer artımız ise fiyat performans karşılaştırmasında da rakiplerimize oranla uygun çözümler sunabiliyoruz. VTS tüketiciye ihtiyacı olanı, ihtiyacı olduğu anda ve ihtiyacı olduğu şekilde verebilmektedir.

http://www.itnetwork.com.tr/vestel-teknoloji-cozumleri-ile-adan-z-ye-cozum-sunuyoruz/

http://kobigazetesi.net/haber/vestel-teknoloji-cozumleri-ile-a-dan-z--ye-cozum-sunuyoruz-/

http://girisimcikobiler.com/haber/vestel-teknoloji-cozumleri-ile-a-dan-z--ye-cozum-sunuyoruz-/

;